2022. aasta kokkuvõte

12/31/2022

Olen aasta lõpul ikka üle õla vaadanud ja mõelnud, mida tasub meenutada. Seegi aasta oli väga tegus ja sündmusterohke, võttis mind detsembri keskpaigaks päris võhmale. Jõuluajal olen õnneks saanud hinge tagasi tõmmata.

Alguses tundus, et koroona on peaaegu möödas ning võib rahulikumalt hingata ning uuesti tavapärase hoo üles võtta. Paraku puhusid veebruari lõpus taas segased tuuled. Alanud sõda viis mind alguses rööpast täiesti välja. Nagu inimestes, nii toimus tardumine ka majanduses kuniks esimene ehmatus möödus.

Aasta teist poolt võin julgesti heaks nimetada. Sain töötada mitmete pikaajaliste klientidega, kuid leidsin ka uusi kontakte. Õigemini, nemad leidsid mind. Oma tiheda ajakava juures saan panustada pigem enda nähtavaks muutmisele.

Käibe poolest saan tähistada seni parimat tulemust, mis ületab natuke 2020. aasta rekordit. Olen suutnud 2021. aasta languse taas tõusuks pöörata.

Lisaks pildistamistele jätkasin Pallases õppimist. Tänaseks läbitud kolm semestrit kaheksast annavad õiguse tõdeda, et ma pole enam keskharidusega. "Lõpetamata kõrgharidus" kõlab juba oluliselt paremini.

Uuel aastal ootavad ees järgmised väljakutsed, millest ühte osa võib ette aimata, kuid teine, võib-olla suuremgi osa, jääb ennustamatuks.

Ometi saan ka sel korral tõdeda: oli hea aasta!


Tekst: Olev Mihkelmaa