2023. aasta eesmärgid

01/02/2023

Vana aasta sai just ära saadetud. 2022. aastal polnud väga vigagi, kui just sõda välja arvata, mida ei saa millegagi õigustada ega pehmendada. Uueks aastaks on vaja leida head eesmärgid ja seada uued sihid.

Esmalt tuleks kuidagi ette näha, mida imet uus, 2023. aasta endaga kaasa toob. Paraku saab alanud aastale ainult aasta lõpus tagasi vaadata ja imestada, mitte praegu tulevikku ennustada.

Kuhu soovin 2023. aasta lõpuks jõuda?

Isiklikus plaanis tahaksin jõuda perega päris enda koju Tallinnas. See tähendab meie Lihula maja edukat müüki ja veel edukamat kinnisvara ostu pealinnas. Läinud aastatel olen selle saavutamisse lugematut aega ja ressursse panustanud, tuleb vaid koera sabast üle saada. Kes otsib unistuste kodu, siis üks maja Lihulas ootab uusi elanikke.

Kõrgem Kunstikool Pallas nõuab minu aastaeesmärkidest taaskord oma osa. Kuigi seda teed saan käia veel kaks ja pool aastat, olen lõputööga tänaseks juba alustanud. Koormust hajutades loodan sujuvamalt diplomini jõuda.

Senisest veel olulisemaks eesmärgiks saab tasakaalu otsimine töö, kooli ja pereelu vahel.

Aga kuidas siis jääb pildistamise ja minu fotograafi äriga? Selles tuleb saavutada uued kõrgemad eesmärgid, suurendada seniseid käibenumbreid vähemalt 25% võrra. Kriiside tõttu olen kolmeks aastaks jäänud murdepunkti piirile, kuid sel aastal tuleb piir ületada ja teha järgmine arenguhüpe uuele tasandile.

Head uut aastat!


Tekst: Olev Mihkelmaa